@else vant Cicignonprisen 2017

Ukategorisert

Den gjeve Cicignonprisen går i år til Sticos for utviklingen av Norges første digitale HR-sjef @else.

– Det er en stor ære, sier produktsjef for Sticos Personal, Christian Langvatn.

Han er en av de tre som mottar Cicignongprisen på vegne av Sticos, og er en av initiativtakerne bak chatboten @else, som også kalles Norges første digitale personalsjef.

Cicignonprisen deles ut av Trøndelag Personalforum. Den gis til enkeltpersoner eller organisasjoner i Trøndelag som en påskjønnelse for kreativitet, nyskapning eller særskilt innsats innenfor personal- og organisasjonsutvikling, ledelse eller personaladministrasjon.

Ifølge juryformann Helene Muri Skalmerås i Trøndelag Personalforum, er Sticos en klar vinner:

– @else oppfyller helt klart på de kriteriene vi legger til grunn. Endring og omstilling innenfor personal og ledelse er svært viktige tema innenfor fagfeltet, og vi mener at @else utmerket seg helt særskilt.

Produktsjef Langvatn sier at å motta en pris fra HR-bransjen er ekstra ærefullt:

– Én ting er at det er spennende å få bli med på utviklingen av det som i utgangspunktet var en ganske vill idé. Det er flott å se at produktet blir tatt i bruk og verdsatt av brukerne, og det er ekstra stort at bransjen selv setter pris på @else. Trøndelag Personalforum er et seriøst organ, og vi synes det er svært ærefullt å bli verdsatt. Det er over all forventning.

Kunstig intelligens er her for å bli

En chatbot er rett og slett et dataprogram som du kan snakke til. @else svarer deg når du ønsker å ta fri, lurer på hvor mange feriedager du har til gode, eller trenger nummeret til en kollega.

Muri Skalmerås er ikke i tvil om at også HR-bransjen må finne seg i å få konkurranse fra teknologien:

– HR og ledelsesfeltet kan ikke stikke hodet i sanda og tro at vi ikke blir rammet av robotisering. Dette er positivt for oss, siden vi da kan rette mer ressurser mot strategisk utviklingsarbeid innen HR-faget.

Sticos har en klar målsetning om å satse på teknologi, og Christian Langvatn sier at @else bare er den første smakebiten på kunstig intelligens:

– @else er foreløpig en trainee, men hun blir flinkere hver dag. Nå forstår hun brukerne sine, og hun har lært seg å snakke gjennom vår nye app. Det vi ser på i nærmeste framtid er hvordan @else skal bli mer proaktiv. Vi vil lære henne hvordan hun kan varsle fra om noe før det er for sent. I tillegg ser vi på hvordan hun skal lære seg å forstå tekst, og hvordan hun skal bli i stand til å lære på egen hånd.

Vil du holde deg oppdatert på relevant fagstoff? Klikke her for å melde deg på Sticos Nyhetsbrev.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *