Våre 5 beste tips! For ett år siden lanserte Sticos chatbot – hva har vi lært?

Ukategorisert

@else – Norges første personalsjef med kunstig intelligens – ble lansert tidlig i 2017. Hun var slett ikke klar for verden, men vi hadde bestemt oss for å introdusere henne likevel. Sånt lærer man av. Hans Erik, Christian og Lars Erik, kjerneteamet bak @else, gir sine beste råd til andre som har lyst til å gå i gang med utviklingsprosjekter.

1) START
Sett skikkelig hårete mål og begynn!
Slutt å lete etter hindre, bare sett i gang, åpner Christian, og de andre to nikker bifallende. Er det noe de ville gjort annerledes i dag, så var det å begynne enda tidligere. Det ville modnet prosjektet mer i Sticos, og teamet hadde kommet raskere i gang med reell utvikling i stedet for nytteløs grubling. Det er mulig vi startet «litt for sent». Til gjengjeld valgte vi en nærmest utopisk kort utviklingsperiode. Vi hadde en plan om lansering i januar 2017, og vi var på lufta allerede 6. februar. Lanseringsdatoen sto og blinket faretruende og varslet oss om å stå på, og det gjorde vi. Hadde vi gitt oss selv bedre tid, ville vi brukt lengre tid. Hvem vet, kanskje vi fremdeles ikke hadde vært klare.

2) RELEVANS 
Finn riktig område
Er du generelt fascinert av teknologi, har du gjerne lyst til å sette i gang med alt som virker spennende. Men bruk tid på å finne ut hvilke problemer teknologien kan eller skal løse. Kunstig intelligens er spennende i seg selv, men kunderelevans er viktigere. Det beste produktet skapes når dere finner ut hva teknologien skal gjøre for hvem. Om mulig bør dere også snevre inn og fokusere på ett område eller tema. I Sticos hadde vi mange fagområder som var aktuelle, men vi fant ut at personal med for eksempel registrering av fravær var det beste området å starte med. Dermed ble @else personalsjef, og vi begynte testingen på avgrensede områder innen personalfeltet.

3) PROSESS
Tenk stort. Bygg smått. Lanser hurtig.
Tankegangen rundt lean-startup har vært førende for arbeidet hele veien. Små og store problemer dukket opp som perler på en snor, men de ble raskt løst, testet og løst på nytt. @else har fått lov å snuble og feile i alle retninger. Vi har lært av feilene og gått videre. Så enkelt, og så vanskelig, smiler Lars Erik.

4) ÅPENHET
Ikke påstå at løsningen er ekspert eller ferdig
Hans Erik forteller at @else egentlig var alt for «ung» til lansering, men at de aldri prøvde å legge skjul på det. Vi var veldig åpne om hvor langt vi var kommet, og hvorfor vi lanserte tidlig. @else fikk status som trainee, og det fungerte som god forklaring når hun ikke fikset jobben helt etter planen. Christian mener at åpenhet også la en demper på den interne skepsisen. Lista ble lagt lavt, og ansatte var med og testet tidlige versjoner av den nye teknologien. Nå er den neste utfordringen å få @else til å holde i gang en samtale. Per i dag husker hun ikke hva hun har snakket om, og det må hun hvis hun skal oppleves som intelligent. Vi er åpen om dette også.

5) KULTUR
Ta kulturen på alvor, men ha det moro!
Christian forteller at teamet hører til en nullfeilskultur i Sticos. Både bedriften og produktene har alltid gitt riktige svar på alt brukerne spør om. Så noe av det første de ansatte lurte på, var om @else ville svare riktig på spørsmål. Svaret var nei, hun svarte feil på en god del. Nullfeilskulturen gjorde det svært krevende å drive med innovasjon. Vi måtte bevege oss i retning av innovasjonskultur hvor prøving og feiling er en viktig ingrediens. Humor ble viktig for oss, og vi lærte å ikke ta alt veldig alvorlig, sier Hans Erik. Humor er avvæpnende, og humor gjør at du overlever de tøffeste rundene – som det var noen av, og som  vil komme på nytt. Vi har fleipet en del med svarene til @else, for rett etter lansering svarte hun riktig på bare 30 % av spørsmålene hun fikk. Men i dag er hun oppe i 80 %, og det er enda artigere!

Kort oppsummert
Har dere lyst til å drive med teknologisk innovasjon, så gjør det. Det trengs «bare» ildsjeler, stå-på-vilje og noen søndager. Selvfølgelig er det utfordrende, men det er verdt innsatsen!

Vil du holde deg oppdatert på relevant fagstoff? Klikke her for å melde deg på Sticos Nyhetsbrev.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *